Lavkarbo riskrem

Lavkarbo riskrem – veeeel, det går ikke uten litt juks. Krem har vi, men ris ble det ikke så mye av 🙂 Men smaken ble uansett kjempegod og skal absolutt være på dessertmenyen her i jula. Tør du også prøve å konkurrere med riskremen i jula?

Når det er såpass lett å sunnifisere den tradisjonelle riskremen og smaken er så nydelig, så er det bare å kjøre på tenker jeg 🙂

Lavkarbo riskrem
Ingredienser lavkarbo riskrem

4 porsjoner

  • 2 dl fløte
  • 150 gram cottage cheese
  • 50 gram grovhakkede mandler
  • 1 ss sukrin melis
  • 10 dråper stevia
  • 1/2 ts mandel ekstrakt
Rød saus

/adlinks i lenker/

Sausen trenger litt tid, så start med den. Jeg brukte frosne bringebær og lot de først tine. Bland de godt med en stavmikser/ blender sammen med sukrin melis. Sil deretter sausen gjennom en sil. Så enkelt og resultatet er en fantastisk frisk bringebærsaus.

Stivpisk fløte til krem, og ha i de øvrige ingrediensene. Spar gjerne noen mandler til å ha som topping til slutt.

Mmmm dette ble en helt nydelig dessert! En kommentar jeg fikk var «hadde jeg ikke visst at dette var en sunn variant hadde du kunne lurt meg!» Ha ha herlig, da har man vel lykkes da!

TIPS – varier med ulike bær og/ eller nøtter til topping. Det smaker også godt med en karamellsaus til, bruk da for eksempel fibersirup gold. Da blir desserten mindre julepreget, og passer perfekt som en dessert eller lørdagssnacks.

Lavkarbo riskrem
LIKER DU DET DU SER? FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM. VI SES DER DA 🙂