Denne suppen har vært fast innslag på menyen her i mange år, og vi blir aldri lei av den. Litt fersk ingefær og gode kryddersmaker gir den orientalske smaker, kombinert med det søte fra gulrot og søtpotet blir det helt perfekt 🙂
Denne oppskriften er til ca 4 porsjoner. Jeg lager denne oppskriften selv om vi bare er 2 som skal spise den. Den er nemlig super som restemat dagen etter og du kan også fryse den ned.
Linsesuppe med gulrot og søtpotet
Nydelig suppe med orientalske smaker.
Porsjoner 4 porsjoner
Ingredienser
- 500 gram søtpotet
- 200 gram gulrot
- 2 ss kokosolje
- 1 stk gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 liter grønnsaksbuljong
- 230 gram røde linser (hermetisert) (Dette er vekt etter at du har silt av laken. Totalt er boksen 380 gram. )
- 1 ts spisskummin
- 1 ts malt koriander
- 4 dryss cayennepepper (eller mer om du liker den sterkere)
- 1/2 ts malt ingefær
- 1 ts gurkemeie
- 1 stk saften av en lime
- salt og pepper
- 1 dl kokosmelk (til servering)
- fersk koriander (til servering)
Instruksjoner
- Skrell søtpoteten og gulrøttene og skjær de opp i terninger. Hakk løk og hvitløk.
- Ha grønnsakene i en kasserolle sammen med 2 ss kokosolje, spisskummin, koriander, cayennepepper, malt ingefær, gurkemeie og la det surre noen minutter.
- Hell over grønnsaksbuljongen og la suppen småkoke i ca 25 minutter eller til grønnsakene er møre.
- Sil av linsene og skyll de godt. Ha de i suppen.
- Med en stavmikser jevner du suppen til alle bitene er jevnet ut. Du kan eventuelt bruke en blender til dette, bare hell suppen i blenderen og tilbake til kasserollen når den er klar.
- Smak til med saften av lime, salt og pepper.
- Server med ca en spiseskje kokosmelk på hver suppeskål, og pynt gjerne med litt fersk koriander.
- Kom og spis – nydelig linsesuppe til middag 🙂
Suppen smaker ekstra godt sammen med disse ferske glutenfrie rundstykkene:
Glutenfrie rundstykker
Nydelige veganske rundstykker – fri for egg, melk og gluten 🙂
Klikk her for å se på denne oppskriften