Denne hummusen er virkelig luftig og kremete, akkurat lik den du får kjøpt i butikken. I tillegg er den uten olje, så den blir ikke så mektig som kanskje ordinær hummus blir.
Jeg bare elsker hummus! Det er så godt som dip til gulrøtter, agurk, stangselleri og blomkål.
Jeg bruker det også som en saus/ dip ved siden av en salat, wok gryte eller stekte grønnsaker. Ja hummus passer til meste spør du meg 🙂
Den «hemmelige» ingrediensen er aquafaba. Aquafaba er det vannet som kikertene ligger i når du kjøper de. Dette vannet har mye av de samme egenskapene som eggehvite og kan ofte erstattes med eggehvite i bakst.
Høres det rart ut å bruke vannet fra kikertene? Ja kanskje, men ikke la deg skremme. Resultatet blir veldig lekkert og smakfullt. Hva med å teste det ut?
Luftig og kremet hummus
Ingredienser
- 1 boks kikerter
- ca 0,5-1 dl aquafaba (Juster mengden etter hvor mye flytende væske du trenger for å få blenderen til å gå rundt.)
- saften av 1/2 sitron
- 2 ss tahini
- 1-2 stk hvitløksfedd
- ett dryss chilipulver
- 1-2 ts spisskummin
- 1 ts salt
- pepper etter smak
Instruksjoner
- Ha alle ingrediensene i en blender og kjør i vei.
- Trenger du mer væske for å få blenderen i gang, tar du i litt mer aquafaba.
- Fiks ferdig og klar til servering, var ikke det lett og kjapt?
- Server gjerne med noen ferske korianderblad og ett lite dryss med spisskummin. Bare fordi det ser lekkert ut 🙂