Mørk sjokoladefristelse

Mørk sjokoladefristelse – eller kan det egentlig kalles en fristelse når den inneholder kun 0,5 karbohydrater pr stk? Netto karbohydrater 0,16 pr stk! Da er det ihvertfall en fristelse du kan unne deg ganske ofte!

Disse er perfekte til julekalender eller som snacks til førjulstiden, og selvfølgelig til julen 🙂 De smaker eksakt som konfekt du kjøper i butikken som er proppfulle av sukker! Nydelig mørk sjokoladesmak med nøtteaktig flytende fyll – JULEN ER REDDET!

Mørke fristelser
Mørke fristelser
Ingredienser
  • 50 gram kokosolje
  • 30 gram kremost, jeg brukte Tines Naturell kremost
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 1 ss kakao
  • 50 gram 85% mørk sjokolade søtet med stevia
  • 10 dråper stevia med sjokoladesmak (eventuelt karamell eller vanilje)
Fyll
  • 50 gram hasselnøttesmør (eventuelt mandelsmør eller peanøttsmør, men hasselnøttesmør har lavest kh innhold, og er dessverre det dyreste)
  • 6-8 dråper stevia med sjokoladesmak (eventuelt karamell eller vanilje)

Begynn med fyllet, bland nøttesmør og stevia sammen. Hell det over på en fat/ brett og legg det i fryseren. Nøttesmøret er ganske flytende, så det er lettere å bruke det i frosset tilstand.

Bland alle de øvrige ingrediensene i en kasserolle og smelt de sammen. Jeg hadde ganske høy varme for å få kremosten til å blande seg godt inn.

Bruk en skje og hell litt mindre enn halvparten av sjokoladeblandingen over i silikonformer. Tips – det er bedre å bruke for lite enn for mye av sjokoladeblandingen her, så vær litt gjerrig med mengden i hver form. Jeg fylte akkurat 25 små former av den typen som kalles konfektformer. Vipp på formene så du får spredd sjokoladeblandingen på kantene i formene. Sett blandingen i kjøleskapet til den stivner, kanskje ca 30 minutter.

Når nøttesmøret er stivt, skjærer du det opp i biter og legger det i formene. Prøv å legg nøttesmøret i midten av formen så det ikke kommer helt ut i kantene. Det blir ulik mengde i hver form, men det er bare sjarmerende 🙂

Hell over resterende sjokoladeblanding. Sett igjen formene i kjøleskapet og smør deg med tålmodighet i ca 30 nye minutter 🙂 Du kan også jukse litt ved å legge formene i fryseren 😉

Sjokoladekonfekt med hasselnøttefyll - så godt :-)
Sjokoladekonfekt med hasselnøttefyll – så godt 🙂

Jeg kjøpte silikonformer med hjerteform i  i nettbutikken Slikkepott (følg link), og de ser slik ut.

Silikonform hjerter
Silikonform hjerter

Et smart tips er å kjøpe inn former med julemotiv allerede nå, før butikkene er utsolgt. Så er alt klappet og klart når du skal lage konfekt til jul 🙂 De har mange varianter i butikken, for eksempel:

Disse silikonformene har jeg kjøpt inn og er klar for jul
Disse silikonformene har jeg kjøpt inn og er klar for jul
Silikonformer med dinosaurmotiv - disse er jo morsomme om du skal imponere noen barn med sukkerfritt gotteri
Silikonformer med dinosaurmotiv – disse er jo morsomme om du skal imponere noen barn med sukkerfritt gotteri

/adlink i lenker/

LIKER DU DET DU SER? FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM. VI SES DER DA 🙂