Omelett med det lille ekstra

Omelett er jo en typisk middag eller lunsj på et lavkarbo-kosthold. Det er jo også godt, men man kan jo bli litt lei etterhvert, eller hva sier du?

Jeg har forelsket meg i en omelettvariant med en sprø, crispy overflate – høres ikke det fristende ut? Den store forskjellen ligger i rekkefølgen av ingrediensene. La oss ta det step-by-step.

Fremgangsmåte – omelett med det lille ekstra
Smeltet ost i stekepannen
Smeltet ost i stekepannen

1. I stekepannen smelter du en klatt med smør, og deretter har i en god håndfull ost som smeltes. Mengden avhenger jo litt av hvor stor pannen din er, men det skal gi en god og tykk bunn som dekker hele stekepannen. Gjerne flere ulike oster om du har. Jeg elsker ost, så jeg kjører på med en god del ost som du ser på bildet her  🙂

 

 

 

Fylles med det jeg har, i dag ble det grønnkål, løk og bacon
Fylles med det jeg har, i dag ble det grønnkål, løk og bacon

2. Ha på det fyllet du ønsker, her har jeg grønnkål, løk og bacon. Det passer også godt med påleggsrester som f.eks skinke eller salami. De fleste grønnsaker passer også bra. Så dette er en rett som er super å lage når du har litt mye rester i kjøleskapet som bør spises opp.

 

 

 

Hell over egg
Hell over egg
3. Hell over eggeblandingen.

 

 

 

 

 

La omeletten steke noen minutter på middels varme til eggestanden har stivnet. De siste minuttene freser jeg på litt ekstra varme så osten nederst i pannen blir gyllen i fargen.

Omelett med det lille ekstra
Omelett med det lille ekstra

Nydelig! Smaker veldig godt med en enkel salat. Er du så heldig å få rester spiser du de til frokost eller lunsj – mmmm 🙂 Kanskje det passer med et godt brød til? Her er et kjempegodt brød. Eller et sprøtt og godt knekkebrød passer også bra.

OM DU ØNSKER, FØLG MEG GJERNE FACEBOOK ELLER PÅ INSTAGRAM . VI SES DER DA 🙂