Ovnsbakte grønnsaker i tomatsaus

Dette er en klassiker som vi ofte har til middag. Den passer perfekt for de dagene kjøleskapet er litt tomt og du ikke aner hva du skal lage til middag. Du kan bruke de fleste grønnsaker her, kombiner de med en god tomatsaus og server sammen med ris, pasta, potetmos, blomkålmos, blomkålris eller en salat. Superenkelt og veldig godt!

Ovnsbakte grønnsaker med tomatsaus

Enkel og smakfull middag med mye grønt
Forberedelser 5 minutes
Steketid 30 minutes
Porsjoner 3 porsjoner

Ingredienser

  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 paprika
  • 1 squash
  • 2 poteter
  • 2 gulrøtter
  • 1 boks kikerter
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 2 ss soltørkede tomater
  • 2 ss tomatpurè
  • litt olje til steking
  • 1/2 ts chilipulver
  • salt og pepper

Instruksjoner

  • Sett stekeovnen på 180 grader.
  • Alle grønnsakene, unntatt løk, hvitløk og søltørkede tomater, kuttes opp i biter. Ha de så over på et stekebrett sammen med litt olje, salt og pepper. Miks alt sammen og sett det i stekeovnen og la de steke ca 35-40 minutter. Følg med underveis for steketiden avhenger av hvor små eller store grønnsaksbitene er.
  • Etter ca 15 minutter har du kikertene sammen med grønnsakene i stekovnen, og mikser alt sammen.
  • Ha så hakket løk i en gryte og stek sammen med litt olje og chilipulver til løken er blank (et par minutter). Ha så i hvitløken og tomatpurè la det putre sammen et par minutter til.
  • Ha de hermetiske tomatene i gryten sammen med soltørkede tomater. Skru ned temperaturen på platen og la det småkoke til grønnsakene er ferdig, ca 20 minutter.
  • Når grønnsakene er ferdigstekt, ha de over i tomatsausen og bland alt sammen.
  • Taa-daa ferdig middag, kom og spis 🙂
  • Serveres sammen med ris, pasta, quinoa, potetmos, blomkålmos, blomkålris eller en salat. Nydelig godt, sunt og enkelt 🙂
Perfekt middag 🙂
  • 21
    Shares