Påskegelé

Påskegelé – ser den lekker ut eller ser den lekker ut? 🙂 Denne gelèen ble så lekker og fresh! Og den smakte veldig godt – frisk, søt og vårlig. En spennende reise hvor du spiser deg nedover til stadig nye smaker 🙂 For meg ble det påskestemning både med de friske fargene og appelsinsmaken.

Denne geléen er så lett å lage og du trenger kun tre ingredienser! Du må beregne ventetid mens de ulike lagene stivner, så det kan være smart å starte å lage denne dagen før du tenker å spise den. Når den først er lagd, står den gjerne noen dager i kjøleskapet å venter på å bli spist.

Påskegelé - så nydelig
Påskegelé – så nydelig
Ingredienser
 • 3 ts gelatin (jeg brukte gelatin i pulverform som du får kjøpt i alle dagligvarebutikker. Vil du heller bruke gelatin plater følger du bare bruksanvisningen på de)
 • 6 dl vann
 • 1,5 dl ublandet fun light appelsin
 • 1,5 dl ublandet fun light bringebær
 • Topping – krem, kokoskrem, kokosmasse, mørk sjokolade, friske bær – bruk det du har eller spis den naturell uten topping.
Fremgangsmåte
 1. Bland 1 ts gelatin i litt kaldt vann (ca noen få ss vann). La blandingen stå til gelatinen har sugd opp vannet og det er en fast masse.
 2. Ha i litt varmt vann og rør det inn så gelatinen smelter godt.
 3. Fyll opp med kaldt vann til du totalt har 2 dl vann. La blandingen kjøle seg ned i kjøleskapet ca 15 minutter eller på kjøkkenbenken en halvtimes tid.
 4. Ha i 1 dl ublandet fun light med appelsinsmak.
 5. Hell blandingen over i dessertskåler eller glass og la den stå ca 2 timer i kjøleskapet.
 6. Gjenta prosessen, men erstatt 1 dl fun light appelsin med en blanding bestående av 0,5 dl fun light appelsin og 0,5 dl fun light bringebær. Nå får du det orange laget i geléen.
 7. Gjenta prosessen, denne gangen med 1 dl fun light bringebær, og du får det røde øverste laget i gelèen.
 8. Til slutt dekorerer du med den toppingen du ønsker. Jeg brukte kokoskrem (oppskrift finner du HER), friske bær og kokosmasse. Kokosmassen blandet jeg med litt fun light saft, så jeg fikk en gul og en rosa versjon. Jeg syns det ble dekorativt med fargene og i tillegg gir de en frisk appelsin og bringebær smak.
Påskegelé - en helt sukkerfri dessert som smaker påske :-)
Påskegelé – en helt sukkerfri dessert som smaker påske 🙂
Påskegelé - frisk dessert som hele familien vil elske :-)
Påskegelé – frisk dessert som hele familien vil elske 🙂

 

LIKER DU DET DU SER? FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM. VI SES DER DA 🙂