Påskemarsipan

Vi elsker marsipan! Og denne marsipanen er bare helt perfekt! Så enkel å lage selv og ingen påske uten.

Denne er vegansk og helt uten eggehvite. Jeg garanterer – du vil ikke merke forskjell! Jeg har testet det i en blindtest og ingen kunne kjenne forskjell på denne og «vanlig» marsipan.

Vegansk påskemarsipan
Vegansk påskemarsipan

Påskemarsipan

Nydelig påskemarsipan som du lett lager selv

Ingredienser

  • 300 gr mandler (Du kan også bruke mandelmel, men det fettreduserte mandelmelet er ikke egnet. )
  • 250 gr melis
  • 1,5 ss vann
  • 1/2 ts mandel ekstrakt (bruker du mandel essens må du bruke litt mindre, smak deg frem med riktig mengde)
  • 1 ts gul konditorfarge (kan sløyfes)

Instruksjoner

  • Kok opp en kjele med vann, så mye vann at mandlene dekkes godt. Når vannet koker, tar du av kjelen og har mandlene i vannet. La mandlene ligge i vannet i ca 10 minutter eller til du ser at skallet løsner lett. Ta av skallet på mandlene og la de ligge på kjøkkenbenken og tørke, gjerne over natten om du har tid til det.
  • Kvern mandlene i en mandelkvern eller i en foodprosessor. De skal bli som et litt grovt mandelmel.
  • Bland sammen alle ingrediensene og bland godt sammen
  • For å få riktig konsistens så er det millimetere med flytende og tørr vare som teller her. Blir det for bløtt, tilsett mer malte mandler/ mandelmel, for tørt tilsett mer vann. Juster med små små mengder til konsistensen er helt perfekt. Vær oppmerksom på at hvis du ikke bruker konditorfarge, kan du bruke litt mer vann.
  • Kna deigen godt. Jeg syns det er lettest å bruke hendene her. Du vil kjenne at deigene blir mer og mer seig jo mer du knar. Nå vil den også bli lettere å forme til kuler, stenger eller andre fasonger.
  • Rull ut kuler eller pølser
  • Hvis du vil kan noen av kulene dyppes i smeltet sjokolade, mmm nam
  • Klar til å nyyytes 🙂
  • Marsipanen holder seg godt i kjøleskapet

Notater

Tips – blir du for ivrig i produksjonen, kan du fint fryse marsipanen 🙂 
Vegansk påskemarsipan
En skål med påskemarsipan foran peisen så er alt perfekt 🙂