En vanlig samtale hjemme hos oss for tiden:
«Kan vi ha pasta med pesto til middag i dag?»
«Men vi hadde det jo til middag i går»
«Ja, men det er jo så godt…»
Pasta med pesto er vår absolutte favorittmiddag for tiden, og vi kunne nok spist det hver dag 🙂 En stor bonus er at det tar bare 10 minutter å lage den 🙂
I denne retten kan du variere med de grønnsakene du har i kjøleskapet. En perfekt middag hvor du får tømt kjøleskapet for grønnsaksrester. I oppskriften her har jeg tatt med de grønnsakene jeg oftest pleier å ha med. Andre ingredienser som også passer godt er f.eks; blomkål, stekt squash, paprika, mais og/ eller kikerter.
Pasta med pesto
Superenkel og kjapp middag som smaker helt nydelig!
Porsjoner 2
Ingredienser
- 1 stk løk
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 bunt brokkoli
- 100 gr frosne erter
- 1 glass pesto (vil du ha en melkefri pesto, kan du bruke den fra Helios)
- 2 porsjoner pasta
Instruksjoner
- Kok opp pasta til to personer. Kok den 2 minutter kortere enn det er angitt på pakken.
- Finhakk løken og stek den i stekepannen til den blir blank. Ha da i hvitløk, frosne erter og brokkoli og la det surre et par minutter.
- Ha i et glass med pesto og la blandingen putre et par minutter til.
- Når pastaen er ferdigkokt, siler du av vannet og har pastaen i gryten sammen med pestoblandingen. Rør blandingen godt sammen så pestoen blir godt mikset med pastaen.
- Server gjerne med litt cherrytomater og litt fersk basilikum om du har.
- Kom og spis, nydelig pasta med pesto er servert 🙂