Pasta med pesto

En vanlig samtale hjemme hos oss for tiden:

«Kan vi ha pasta med pesto til middag i dag?»
«Men vi hadde det jo til middag i går»
«Ja, men det er jo så godt…»

Pasta med pesto er vår absolutte favorittmiddag for tiden, og vi kunne nok spist det hver dag 🙂 En stor bonus er at det tar bare 10 minutter å lage den 🙂

I denne retten kan du variere med de grønnsakene du har i kjøleskapet. En perfekt middag hvor du får tømt kjøleskapet for grønnsaksrester. I oppskriften her har jeg tatt med de grønnsakene jeg oftest pleier å ha med. Andre ingredienser som også passer godt er f.eks; blomkål, stekt squash, paprika, mais og/ eller kikerter.

Pasta med pesto

Superenkel og kjapp middag som smaker helt nydelig!
Porsjoner 2

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 bunt brokkoli
  • 100 gr frosne erter
  • 1 glass pesto (vil du ha en melkefri pesto, kan du bruke den fra Helios)
  • 2 porsjoner pasta

Instruksjoner

  • Kok opp pasta til to personer. Kok den 2 minutter kortere enn det er angitt på pakken.
  • Finhakk løken og stek den i stekepannen til den blir blank. Ha da i hvitløk, frosne erter og brokkoli og la det surre et par minutter.
  • Ha i et glass med pesto og la blandingen putre et par minutter til.
  • Når pastaen er ferdigkokt, siler du av vannet og har pastaen i gryten sammen med pestoblandingen. Rør blandingen godt sammen så pestoen blir godt mikset med pastaen.
  • Server gjerne med litt cherrytomater og litt fersk basilikum om du har.
  • Kom og spis, nydelig pasta med pesto er servert 🙂