Pavlova

En pavlova kake må jo være den perfekte 17.mai kaken, eller hva syns du?

Nam, nå kan festen begynne 🙂

Pavlova er jo også superenkel å lage, det tar bare litt tid. Med litt tålmodighet lager den nesten seg selv.

Jeg har lagd denne pavlova i fire små mini pavlovaer, så de blir i porsjonsstørrelse. Du velger hva du syns er best, det er akkurat den samme prosessen om du lager en stor som 4 små.

Pavlova

Den perfekte sommerkaken som kan serveres med ferske bær.
Porsjoner 4

Ingredienser

Marengs

  • 1 dl aquafaba (laken fra hermetiske kikerter)
  • 1/2 ts maisstivelse
  • 1/2 ts eplecidereddik
  • 1 dl melis
  • 10 dråper vanilje essens eller 1 ts vanilje ekstrakt

Til pynt

  • 1 boks Alpro vaniljekrem (kan sløyfes med smaker veldig godt med vaniljekrem)
  • ferske jordbær og blåbær til pynt
  • krem til pynt (jeg brukte Gryr, men det finnes også andre merker som er fin å bruke)

Instruksjoner

  • Sett stekeovnen på 100 grader.
  • Pisk aquafabaen til den blir stiv. Dette tar litt tid, så vær tålmodig. Her må du bruke en elektrisk visp, det tar lengre tid å vispe aquafaba stiv enn det gjør med vanlig kremfløte.
  • Når aquafabaen er stiv tilsetter du maisstivelse, eplecidereddik og vanilje essens.
  • La mikseren fortsatt gå og tilsett så litt og litt melis. Jeg tok i ca 1 ss om gangen og lot mikseren få gå litt mellom hver spiseskje.
  • Røren er ferdig når den er helt stiv, det betyr at du kan snu bollen opp ned og ingenting renner ut. Plasser så fire små runde porsjoner på et stekebrett kledd med bakepapir. De runde prosjonene skal dekkes med fyll, så det er ikke så viktig hvordan de ser ut, men det kan være greit at de er ca like stor.
  • Jeg lagde også noen ekstra pikekyss for å ha som dekor. For å lage disse tar du en liten plastpose, klipper et lite hull i det ene hjørne på posen. Fyller posen med marengsrøren og sprøyter ut små pikekyss på stekebrettet. Disse stekes på samme stekebrett som minipavlovaene.
  • Stek marengsen på 100 grader i 2 timer. Deretter skrur du av ovnen og åpner døren til stekeovnen på gløtt (legg gjerne et kjøkkenhånkle i dørsprekken så den ikke lukker seg) og lar marengsen tørke i 2-3 timer (min. 2 timer, gjerne lengre). Tørkeperioden er veldig viktig, det er nå marengsen stivner og blir sprø – akkurat slik vi liker den 🙂
  • Marengsen holder seg lenge i tørr romtemperatur. Så du kan godt lage marengsen en uke på forhånd og så pynte pavlovaen like før gjestene kommer. NB! Kaken skal pyntes like før den spises. Når den er pyntet mister marengsen etterhvert noe av sprøheten. Smaken er like himmelsk, men du vil jo også ha med det sprøe.
  • Nå skal vi pynte pavlovaen, og da er det bare kreativiteten som stopper oss 🙂 Jeg syns det er fint å bruke jordbær og blåbær til 17.mai siden jeg da får fargene rødt, hvitt og blått. Men dette er jo bare kosmetikk. F.eks kiwi er jo superlekkert og godt sammen med marengs.
  • Jeg tar først et lag med Alpro vaniljekrem, deretter ett lag med vanlig krem og så ferske bær. Ha gjerne ett pikekyss på toppen av hver minipavlova (just for fun 🙂)
  • Alt klappet og klart – feiringen kan begynne. Hipp, hipp hurra for 17 mai 🙂