Personvernerklæring

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: https://www.komogspis.no

1. Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Du kan selvsagt benytte Kom og spis matblogg, til for eksempel å lese og skrive ut oppskrifter, uten å måtte registrere deg på noen måte. Da vil det heller ikke bli behandlet noen personopplysninger om deg, med unntak av det som er nevnt under pkt. 4.

Du kan registrere din e-mail adresse og motta nyhetsbrev fra oss.

Navn og e-postadresse er personopplysninger som skal behandles etter personopplysningslovens bestemmelser. Personopplysningene som samles inn via Kom og spis matblogg blir kun benyttet til å administrere tjenestene som tilbys og til å oppfylle funksjoner etter brukernes ønsker. Opplysningene vil ikke bli brukt til andre formål eller utlevert til andre.

2. Samtykke

For å kunne behandle disse personopplysningene må jeg ha et samtykke fra deg.

Når du melder deg på e-postlisten samtykker du i at Kom og spis matblogg kan oppbevare informasjonen du sender inn (f.eks. e-postadresse og navn) til å sende deg nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av e-postlisten ved å trykke på «unsubscribe» i et hvilket som helst nyhetsbrev fra Kom og spis matblogg. Du kan når som helst be om at alle data som er registrert på deg slettes.

Når du bruker Kom og spis matblogg samtykker du i at informasjonskapsler benyttes som beskrevet i punkt 4.

3. Tilgang til og utlevering av personopplysninger

Det er kun Janne Sandsæter som har tilgang til personopplysningene som lagres om deg. Opplysningene deles ikke med andre, med unntak av underleverandører som bistår i forbindelse med teknisk utvikling og drift av Kom og spis matblogg, i den grad dette er nødvendig for å utføre disse oppgavene.

Mailschimp er databehandler for nyhetsbrevet, og e-postadressen lagres i en egen database.

4. Bruk av cookies på Kom og spis matblogg

En cookie (informasjonskapsel) er en liten fil som blir lagret på din datamaskin. Når du besøker www.Komogspis.no lagres det cookies på din datamaskin.

Kom og spis matblogg bruker Google Analytics, som bruker cookies for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet. Informasjonen som genereres av en slik cookie sendes til Google og lagres på servere. Google bruker denne informasjonen for å vurdere bruken av nettstedet. Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google. Google vil ikke koble din IP-adresse med annen informasjon Google har.

Kom og spis matblogg bruker opplysningene fra Google Analytics til å analysere nettsiden. Dette gir informasjon om besøksstatistikk, hvilke oppskrifter som er mest populære, hvor brukerne kommer fra, på hvilke tidspunkter bloggen er mest besøkt osv. Ingen personlig eller identifiserende informasjon blir lagret, og det vil heller ikke være mulig å spore personlig trafikk via disse opplysningene.

Når du bruker Kom og spis matblogg, samtykker du i at cookies benyttes som nevnt over. Dersom du ikke ønsker å akseptere bruk av cookies, kan du tilpasse innstillingene i din nettleser til å automatisk avvise cookies eller til å informere deg hver gang et nettsted vil lagre en cookie. Du kan også slette cookies som har blitt lagret på din datamaskin. Dette gjør du via menyen i nettleseren din. Hvordan dette gjøres, avhenger av nettleseren din.

5. Kontakt

KOM OG SPIS ved Janne Sandsæter er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger som skjer i forbindelse med tjenester knyttet til Kom og spis matblogg. Dersom du har spørsmål knyttet til dette kan disse rettes til Janne Sandsæter via kontaktskjemaet. Personvernerklæringen er oppdatert 27.august 2019