Piroger med spinat og fetaost

Piroger med spinat og fetaost – nydelig lørdagskosemat, snacks, middag eller lunsj.

Piroger med spinat og fetaost
Piroger med spinat og fetaost

Av og til lager jeg ting som jeg ikke vet hva jeg skal kalle. Dette er et eksempel på det. Jeg endte med å ta bilde av ferdig resultat og sende rundt til venner og kjente, og jeg fikk mange gode forslag på navn. Det endelige navnevalget falt da altså på piroger.

Smaken kan også minne om butterdeig-calzone-ish. He he, håper du skjønner tegningen her 🙂 Det viktigste av alt – disse smakte supergodt!

OG hver bit har kun 2 karbohydrater 🙂 Jeg spiste to biter og var stappmett.

Ingredienser Piroger

Gir ca 3 porsjoner

  • 250 gram mozarella ost, eller annen lignende ost. NB du kan ikke bruke den mozarellaen man kjøper i en pose og hvor osten ligger i vann/ væske. Du må bruke den varianten som man kjøper ferdig revet. Hvis ikke blir deigen alt for flytende, og du ender med å lage pizzabunn i stede 🙂
  • 3 ss kremost, jeg brukte Tines Naturell kremost
  • 130 gram mandelmel
  • 2 egg
  • 2 ss olje. Hvis du bruker Apetina Classic Fetaost, kan du gjerne bruke oljen fra glasset, den smaker godt av urter og gir god smak til deigen.
  • 1 ss fiberhusk
  • Salt og oregano
Fyll
  • 10 kuber frossen spinat, tines
  • Fetaost

/adlink i lenker/ 

Fremgangsmåte

Smelt ostene sammen i mikrobølgeovnen i 1-2 minutter. Ta gjerne røren ut av og til, og sjekk status. Ostene skal være myke og ha smeltet godt. Miks ostene med håndmikseren og bland i mandelmelet, fiberhusk, olje, salt, oregano og egg.

La gjerne røren kjøle seg ned noen minutter. Den blir da litt fastere og lettere å håndtere under kjevling.

Kjevl ut deigen mellom to bakepapir. Deigen skal ha en konsistens hvor du lett kjevler den ut og at den lett slipper bakepapiret etter utkjevling. Hvis den ikke slipper, må den stå kjølig litt lengre. Jeg kjevlet den ut i en størrelse tilsvarende ca halvparten av en stekeplate. Dette er lett å måle når du bruker bakepapir som har ca lik størrelse som en stekeplate.

Dra av det øverste bakepapiret. Om det ikke slipper prøv å lirke i kantene med en kniv, slikkepott e.l. Den skal slippe ganske lett etter bare litt lirking. Om det ikke hjelper setter du røren kaldt og venter noen minutter til.

Smør på spinaten, dryss over fetaost. Mengden fetaost justerer du litt etter hva du liker, men jeg tipper at jeg brukte ca 100 gram. Ha gjerne over 1-2 ss med oljen fra fetaosten.

Nå skal du brette/ rulle deigen slik at du ender opp med en flat pølse. Lengden på pølsen er hele bredden på en bakeplate.

Ta tak i bakepapir-enden som er nærmest deg, brett en lengde ved hjelp av bakepapiret, samtidig som du løsner bakepapiret fra deigen. Bretten du lager er ca 8-10 cm. Brett så på nytt og hele veien til du kommer til enden av deigen.

Du har nå en flat pølse foran deg. Kutt opp biter i en passelig størrelse. Jeg fikk totalt 7 trekantede biter. Hvorfor det skal være trekanter? Vel, det var bare for moro skyld 🙂

Stekes 12 minutter på 220 grader.

Pirogene smaker nydelig sammen med en enkel salat. Det er mye smak i pirogene, så de trenger ikke selskap av andre fremtredende smaker.

Håper du også liker de! Fortell gjerne i kommentarfeltet hva du syns! Om du kommer på et mer passende navn enn piroger, send meg gjerne en kommentar 🙂

Nydelige piroger med spinat og fetaost
Nydelige piroger med spinat og fetaost
Nydelige piroger med spinat og fetaos
Nydelige piroger med spinat og fetaost

OM DU ØNSKER, FØLG MEG GJERNE FACEBOOK ELLER PÅ INSTAGRAM . VI SES DER DA 🙂