Pizza med blomkålbunn

Pizza med blomkålbunn er jo veldig sunt, ingen tvil om det. Min utfordring tidligere har vært at bunnen blir for bløt, og pizzaen må spises med kniv og gaffel. Det er jo ikke et stort problem, men for å være ærlig så ble ikke pizzaen helt optimal på denne måten.

Etter litt prøving fant jeg en løsning som gir en pizzabunn som er fast og fin! Min løsning ble å koke blomkålet på forhånd og så presse ut overflødig væske. Ta-daaa – så enkelt 🙂 Nå kan jeg nyte en supersunn pizza som smaker helt perfekt!

Jeg blir sååå glad når jeg finner noe som er så godt og som i tillegg er supersunt 🙂

Pizza med blomkålbunn - mmm så godt!
Pizza med blomkålbunn – mmm så godt!
Ingredienser
 • 1 medium stort blomkålhode
 • 2 egg
 • 100 gr mozarella eller annen hvitost
 • Oregano
 • Salt og pepper
Fremgangsmåte
 1. Blomkålet kokes til det er mykt, sil av vannet og la det kjøles litt ned.
 2. Mos blomkålet med en stavmikser eller lignende til du har en moskonsistens.
 3. Ha mosen i et kjøkkenhåndkle, press sammen og skvis ut så mye væske du klarer.
 4. Miks alle ingrediensene og smør deigen ut over ett stekebrett.
 5. Bunnen stekes på 220 grader i ca 15 minutt.
 6. Ta ut bunnen fra stekeovnen og ha på det fyllet du ønsker. Jeg har brukt hermetiske tomater, løk, ost og spekeskinke, mmm kjempegodt.
 7. Stek til osten har smeltet og spekeskinken har blitt crispy, ca 10 minutter.

Server gjerne med salat og ruccola – så godt! Kom og spis – maten er servert 🙂

LIKER DU DET DU SER? FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM. VI SES DER DA 🙂