Salte mandler med sjokolade

Perfekt turmat - salte mandler med sjokolade.
Perfekt turmat – salte mandler med sjokolade.
Salte mandler med sjokolade, mmmnytelse!
Salte mandler med sjokolade, mmmnytelse!

Kan jeg friste med mer turmat? Hvis du ikke skal på tur, kan denne godbiten fint nytes i sofakroken mens stearinlysene blafrer. Høst er nytelse, både utendørs og innendørs.

Jeg er jo svak for salte og søte mikser, er du? Det er den optimale kombinasjonen spør du meg, og hvis den i tillegg er sukkerfri og lavkarbo er jeg solgt – give it to me! Her kombineres salte mandler og sjokolade, rett og slett nydelig! Først lager du de salte mandlene – tips: lag gjerne dobbel porsjon, de blir fort borte når du først har tatt en smaksprøve.

INGREDIENSER

200 gram mandler

2 dl vann

3 ss salt

Saltmengde er en smakssak, men 3 spiseskjeer er sånn «midt på treet» smaksmessig.

Kok opp vann og salt til saltet har løst seg opp. Ta kasserollen bort fra platen, og hell i mandlene. Det beste er om vannet dekker mandlene, hvis ikke rører du jevnlig i mandlene så alle blir dekt med saltvannet. La mandlene ligge i vannet og trekke ca en times tid. Ikke la vannet koke, da løsner skallet på mandlene og det blir ikke så appetittlig.

Sil av vannet, og ha mandlene over på et stekebrett. Sett i stekeovnen på 180 grader i 10-12 minutter. Mandlene skal se tørre ut, men de skal ikke være brune.

Smelt to plater 85% sukkerfri sjokolade (à 85 gram, altså totalt 170 gr sjokolade) i en kjele sammen med en teskje kokosolje. Jeg brukte merket Cavalier som er søtet med stevia, den selges på store dagligvarebutikker eller på helsekost.

Fordel mandlene i en liten form/ skål med bakepapir. Hell den smeltede sjokoladen over og sett blandingen kaldt til den stivner.

Bli med på tur da vel – se filmen som viser min tur 🙂

OM DU ØNSKER, FØLG MEG GJERNE FACEBOOK ELLER PÅ INSTAGRAM . VI SES DER DA 🙂