Squash-spagetti Bolognese

Savner du den tradisjonelle kjøttdeig og spagetti middagen når spiser glutenfritt og sukkerfritt? Det finnes en løsning, og den er enkel, billig og veldig god. Bruk squash istedenfor spagetti så er du i mål. Og så dropper du ferdigglasset med pastasaus og velger hermetiske tomater med de urter og krydder du foretrekker.

Squash-spagetti bolognese :-)
Squash-spagetti bolognese 🙂
Ingredienser

Til to porsjoner
500 gram karbonadedeig/ kjøttdeig
1 boks hermetiske tomater
1 løk
Noen buketter brokkoli
5 kuber frossen spinat
2 squash
Salt og pepper
Basilikum – noen dusker med fersk urt eller krydder.

Servert med parmasan.

Fremgangsmåte
  1. Stek karbonadedeigen, når den er nesten helt ferdigstekt tilsetter du hermetiske tomater, løk, brokkoli og spinat. Krydre som du foretrekker og la det putre i pannen.
  2. Bruk en spiralkutter eller spiralizer å strimle opp squashen. Hvis du ikke har en spiralkutter kan du f.eks bruke ostehøvelen eller potetskreller og lage strimler med den. Når du bruker en spiralkutter så ligner det mye mer på spagetti, så jeg syns det blir litt kulere rett og slett 🙂 En billig versjon til kun 149,- finner du HER. Kjernen i squashen, den med de små frøene,  kan du ikke bruke så den småspiser du på mens du jobber 🙂
  3. Kok opp en kjele med vann og litt salt, ha i squash spagettien og sil av vannet etter 3 sekunder. Spagettien skal kun være i kokende vann noen få sekunder, så du har de i kjelen og så heller av vannet.
  4. Det var det – spis og nyt et måltid med hele 5 forskjellige grønnsaker som oser av sunnhet!

Jeg kjenner jeg blir glad i kropp og sjel når jeg nyter en middag som har «alt» – den smaker godt og samtidig er sunn 🙂 Håper du liker oppskriften og tester den ut. Send meg gjerne en kommentar på hva du syns!

Kjøttdeig og spagetti med hele 5 ulike grønnsaker.
Kjøttdeig og spagetti med hele 5 ulike grønnsaker.
Squash-spagetti bolognese
Squash-spagetti bolognese
OM DU ØNSKER, FØLG MEG GJERNE FACEBOOK ELLER PÅ INSTAGRAM . VI SES DER DA 🙂