Squashgetti bolognese

Squashgetti bolognese er så godt og sunt. Jeg syns ikke pasta er den mest spennende maten på jord akkurat, i tillegg har den lite næring og er full av gluten og karbohydrater. Nei takk, jeg tar heller den sunne squashgetti versjonen så får jeg både sunne næringsstoffer og god smak 🙂

Squashgetti er et godt alternativ til vanlig spagetti. Jeg velger å ikke koke den, så da blir konsistensen som en al dente spagetti. Du kan koke den i ca 30 sekunder, om du ønsker det. Konsistensen blir da mykere enn vanlig spagetti, men smaken blir lik.

Squashgetti bolognese - mmm kjempegodt :-)
Squashgetti bolognese – mmm kjempegodt 🙂
Ingredienser
 • 2 squash
 • 400 gr kjøttdeig
 • 1 boks hermetiske tomater
 • 1/2 gul paprika
 • 1/2 grønn paprika
 • 1/2 rød paprika
 • Salt, pepper, oregano, timian, chili
 • Parmasan og fersk basilikum til topping
Fremgangsmåte
 1. Bruk en grønnsakskutter til å lage spagettistrimler av squashen. Har du ikke en grønnsakskutter, kan du bruke en potetskreller og lage «båndspagetti». Den midterste kjernen av squashen, den med de små frøene, skal du ikke bruke. La squashstrimlene stå fremme i romtemperatur mens du lager resten.
 2. Stek kjøttdeigen og ha i de hermetiske tomatene.
 3. Ha i det krydderet du ønsker
 4. Ha i paprikaene og la gryten putre noen minutter.

Du trenger ikke koke squashgetti’en, men det er fint om den er romtemperert før servering.  Vil du koke den, er 30 sekunder nok. Koker du for lenge blir den bare en bløt masse, og det er jo ikke så spennende.

Har du ikke grønnsakskutter, finner du en rimelig variant her: Fiskars grønnsakskutter. Den er på tilbud nå til kun 177,65, det er veldig billig og absolutt verdt å slå til på 🙂 De selges også på de fleste kjøkkenbutikker, men prisen er høyere der.

Kom og spis – maten er servert 🙂

Squashgetti bolognese med grønnkålchips
Squashgetti bolognese med grønnkålchips

TIPS – server gjerne med crunchy grønnkålchips eller kanskje deilig brokkolibrød 🙂

LIKER DU DET DU SER? FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM. VI SES DER DA 🙂