Sukkerfrie brente mandler

Sukkerfrie brente mandler med julestemningen sigende på. Brente mandler er så godt, og gleden er så stor når jeg kan nyte de gjennom hele julen 🙂

Sukkerfrie brente mandler
Sukkerfrie brente mandler

Med de rette ingrediensene, er det ganske lett å lage brente mandler. Jeg syns faktisk det er lettere å lage disse med sukrin og stevia enn det er med vanlig sukker, kanskje fordi de smelter lettere samtidig som det karamelliserer seg godt.

Ingredienser
  • 200 gram mandler
  • 80 gram sukrin gold
  • 20 dråper stevia
  • 1 ts vanilje pulver
  • 1 ss smør

Jeg bruker flere ulike søtningsmiddel fordi det gir en rundere og mildere søtsmak. Du kan lage disse kun med sukrin gold, men hvis du vil ha best mulig smak har du i flere søtningsmiddel.

Rist mandlene i stekeovnen på 200 grader i ca 5 minutter. Pass på så de ikke blir brent, de skal bare ristes så smakene kommer godt frem.

Ha de øvrige ingrediensene i en kasserolle/ stekepanne og la de smelte ved at de får et lite oppkok.

Ha mandlene i den smeltede sukrin massen, og bland alt godt. Hell så blandingen tilbake på stekebrettet og la alt kjøle seg ned. NB Pass på fingrene! Sukrinblandingen er veldig varm.

Etter 10-15 minutter bryter du opp mandlene i biter og du kan du kose deg med brente mandler i førjulsstemningen 🙂

Mandler er et ideelt julegotteri. Det er også veldig godt med salte mandler, oppskriften på salte mandlene finner du HER. Miks gjerne både brente og salte mandler  så får et godt mellommåltid og/ eller julesnacks, mmmmm 🙂