Taco chips med dip

Taco chips med dip – høres ikke det godt ut? Tacokrydrede chips, for anledning dyppet i guacamole, mmmm 🙂

Chipsen er laget av sukkerfritt tacokrydder og parmasanost.

Taco chips

Jeg tar ca 150 gram parmasanost som rives/ hakkes opp, 2 teskjeer hjemmelaget taco krydder, mikser det sammen. Deretter fordeler jeg ostemiksen på et muffinsbrett med 12 former, slik:

Parmasan, tacokrydder i muffinsbrett.
Parmasan, tacokrydder i muffinsbrett.

Hvis du ikke har muffinsbrett, kan du steke de rett på et stekebrett med bakepapir, men de blir ikke da så tykke og «dip-dyppe-vennlige» som du får de i muffinsbrettet. Du kan kjøpe muffinsbrett her om du vil. /adlink i lenke/ 

Stekes i stekeovnen på 200 grader i 5 minutter. La brettet kjøle seg ned noen få minutter, så kan du lett pirke ut chipsen med en gaffel. Pling – lørdagskvelden kan begynne 🙂

Chipsen smaker godt med dip til, for eksempel guacamole er helt nydelig til! Foretrekker du rømme smaker det også godt, eller enda bedre – både rømmedressing og guacamole 🙂 Håper det smaker! Oppskrift på en deilig guacamole finner du HER.

Taco chips med guacamole
Taco chips med dip, denne gangen guacamole
Taco chips med guacamole
Taco chips med dip, denne gangen guacamole
Hjemmelaget tacokrydder

Tacomiks krydder kan du lett lage selv. Lag opp en større porsjon, lagre det i et glass så er det lett tilgjengelig når taco cravingen setter inn.

Miks sammen:

1 ss salt

1 ss pepper

2 ss paprika

1 ss hvitløkspulver

3 ss oregano

3 ss spisskummen

1 ts cayenne pepper (juster etter hvor sterk kryddersmak du liker)

 

Tacokrydder
Tacokrydder

Hvis du ikke gidder/ ønsker/ orker å lage eget taco krydder, så kan du jo velge en økologisk variant som er sunnere enn den du finner i dagligvarebutikken. Jeg anbefaler da DENNE varianten.

OM DU ØNSKER, FØLG MEG GJERNE FACEBOOK ELLER PÅ INSTAGRAM . VI SES DER DA 🙂