Tahini er en super ingrediens til en god dressing eller til hummus. Du får kjøpt tahini i dagligvarebutikker med litt større utvalg, i «Fri for» hylleseksjonen. Men har du en foodprosessor lager du denne lett selv med en eneste ingrediens.
Hvis du har en kraftig blender, så kan du også bruke det. Men det går smidigere med en foodprosessor.
Jeg lager dobbel oppskrift når jeg først setter i gang og lager tahini. Den holder seg lenge i et glass med lokk i kjøleskapet.
Min favorittdressing for tiden er; 2 ss tahini, saften av en halv sitron, salt og pepper og juster med litt vann til du får passe kremet konsistens. Rør dette sammen med en skje og vips så er dressingen klar. Den er kjempegod på salater eller som tilbehør til ovnsbakte poteter – nam nam 🙂
Tahini brukes blant annet i hummus.
Tahini
Ingredienser
- 300 gram sesamfrø uten skall. (Sesamfrø uten skall er ikke så bitter som den med skall. Foretrekker du en tahini som er mer bitter, bruker du sesamfrø med skall. )
Instruksjoner
- Varm sesamfrøene i en kjele til de er lunkne. Rør jevnlig så ikke de blir brent.
- Ha sesamfrøene over i foodprosessoren og kjør blandingen til du får en flytende masse. Dette kan ta ca 5 minutter, så vær litt tålmodig. Stopp og skrap ned det som "henger" langs kanten av bollen med jevne mellomrom. Tahinien blir mer flytende jo lengre foodprosessoren får gå.
- Hell over i ett glass med lokk og oppbevar i kjøleskapet. Den holder seg lenge, kanskje opptil ca en måned.
Har du planer om å lage hummus, kan denne anbefales! Super kremet, luftig og nydelig på smak.
Lag et nydelig glutenfritt brød og dip det i hummus….mmmnam 🙂