Plantebasert majones anyone? 🙂
Jeg spiser ikke egg, og noe jeg har savnet er majones! Endelig fant jeg en majones som er supergod og lett erstatter den man får kjøpt.
Den er også kjapp og enkel å lage, det eneste du trenger her er en stavmikser så er du i gang 🙂
Vegansk majones
Endelig – en kjempegod majones uten egg! Og den er klar på 2 minutter.
Porsjoner 4 porsjoner
Ingredienser
- 1 dl soyamelk usøtet
- 1 ts dijonsennep
- 5 ts saften av sitron (tilsvarer ca en halv sitron)
- 1,5 dl olje uten smak, f.eks solsikkeolje eller rapsolje
- salt og hvit pepper – smak deg frem
Instruksjoner
- Bland alle ingrediensene unntatt oljen lett sammen ved hjelp av en stavmikser.
- Hell så olje i blandingen i en tynn stråle, litt om gangen. Ha i olje til majonesen er tykk nok.
- Smak deg frem med salt og hvit pepper. Blir majonesen litt bitter på smak, har du i mer sitronsaft. Blir den for sur kan du ha i noen få korn med sukker.
- Voila – majonesen er klar til å spises.
Notater
TIPS:
Bland inn ett fedd hvitløk, så har du en perfekt aioli.
Bland inn ett fedd hvitløk, så har du en perfekt aioli.