Vegansk majones

Plantebasert majones anyone? 🙂 ⁠
Jeg spiser ikke egg, og noe jeg har savnet er majones! Endelig fant jeg en majones som er supergod og lett erstatter den man får kjøpt. ⁠

Den er også kjapp og enkel å lage, det eneste du trenger her er en stavmikser så er du i gang 🙂 ⁠

Nam 🙂

Vegansk majones

Endelig – en kjempegod majones uten egg! Og den er klar på 2 minutter.
Forberedelser 2 minutter
Steketid 3 minutter
Porsjoner 4 porsjoner

Ingredienser

  • 1 dl soyamelk usøtet
  • 1 ts dijonsennep
  • 5 ts saften av sitron (tilsvarer ca en halv sitron)
  • 1,5 dl olje uten smak, f.eks solsikkeolje eller rapsolje
  • salt og hvit pepper – smak deg frem

Instruksjoner

  • Bland alle ingrediensene unntatt oljen lett sammen ved hjelp av en stavmikser.
  • Hell så olje i blandingen i en tynn stråle, litt om gangen. Ha i olje til majonesen er tykk nok.
  • Smak deg frem med salt og hvit pepper. Blir majonesen litt bitter på smak, har du i mer sitronsaft. Blir den for sur kan du ha i noen få korn med sukker.
  • Voila – majonesen er klar til å spises.

Notater

TIPS:
Bland inn ett fedd hvitløk, så har du en perfekt aioli.