Verdens beste lakserett

Verdens beste lakserett – ok, jeg vet jeg sikter høyt her. Men jeg mener det helt ærlig og oppriktig! Laks med en smak av det indiske kjøkken – asiatiske smaker i fri utfoldelse med dufter som vekker sultfølelsen.

«Den beste laksemiddagen jeg noen gang har smakt!» Det var kommentaren jeg fikk når jeg serverte denne, og ja jeg er helt enig! Den gir en sånn god smak som er litt vanskelig å forklare – mersmak tror jeg den kalles 🙂

Neste gang jeg skal lage denne retten skal jeg doble oppskriften. Vi spiste nemlig veldig mye mer enn det vi normalt gjør av laks. Jeg bare nevner det 🙂

Laks a-la-thai med blomkålris
Laks inspirert fra det indiske kjøkken med blomkålris
Ingredienser

4 laksefileter
400 ml kokosmelk (tilsvarer en boks)
4 ss smør
2 ss koriander
2 ss Curry Paste
1 stort blomkålhode
Salt og pepper

Fremgangsmåte
  1. Legg laksefiletene i en ildfast form med 1 klatt smør på hver filet.
  2. Miks kokosmelken, koriander, Curry Paste og salt og pepper sammen i en bolle. Bruk gjerne håndmikseren så du får det godt blandet. Smak deg til for riktig mengde salt og pepper. Det skal være nok pepper til at det varmer godt i munnen, uten at de asiatiske smakene blir druknet av pepperen.
  3. Hell sausen over fisken og sett formen inn i ovnen på 200 grader i 25 minutt.
  4. Rasp hele blomkålhodet og ha det i en stekepanne sammen med en klatt smør og litt salt og pepper. Stek på middels varme i ca 5 minutter.
  5. Maten er servert – kom og spis!

Eller – du trenger ikke fortelle noen at de kan komme å spise. Lukten av denne deilige matretten er nok til at alle henger over grytene og teller minutter til laksen er ferdig. Nyt verdens beste lakserett!

Den beste laksemiddagen ever!
Den beste laksemiddagen ever!
OM DU ØNSKER, FØLG MEG GJERNE FACEBOOK ELLER PÅ INSTAGRAM . VI SES DER DA 🙂